Jarní polévka Minestrone s bylinkovým pestem
Postup přípravy
Připravíme si pesto: 3 lístky bazalky, 3 snítky čerstvého koriandru, půl svazku zelené petrželky, 100 ml oleje, 1 česnek, 1 g sůl, 5 g ořechů rozmixujeme tyčovým mixérem, nejdříve dáme jen čtvrtinu oleje. Postupně olej přiléváme, aby pesto mělo krémovou konzistenci. Strouhaný sýr (40 g) přidáme až nakonec. 2 malé mrkve oloupeme a nakrájíme na asi 1 cm velké kostičky. 80 g malých žampionů překrojíme napůl. 3 jarní cibulky očistíme a nakrájíme na asi 1 cm široká kolečka. 100 g hrášků rozmrazíme. 8 ředkviček očistíme a nakrájíme na 1 cm velké kostičky. 1,5 litru čistého vývaru s bujónem uvaříme s rajčatovým protlakem. Přidáme mrkev a žampiony a vaříme na středním plameni asi 3 minuty. Přidáme zbytek zeleniny a vaříme další 2 minuty. 200 g polévkových nudlí uvaříme dle návodu, scedíme a necháme okapat. Přidáme do polévky Minestrone a přidáme ½ polévkové lžíce citrónové kůry. Zamícháme. Minestrone plníme do misek a ozdobíme lžičkou Pesta.
Vytisknout recept (PDF)