Kategorie receptů
Raffaelo
Počet ingrediencí
7
Počet porcí
20
Sacharidy na jednu porci
19 g
Doba přípravy
40 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Vanilkový pudink uvaříme v 1 litru mléka. Necháme ho trošku vychladnout a ještě do teplého přidáme mletý kokos (200 g), mleté mandle (100 g), na moučku rozdrcené LIMKY, máslo a cukr. Promícháme a necháme asi 3 hodiny v chladničce.
Mezitím si v troubě opražíme mandle (100 g), troubu vyhřejeme na 180 stupňů a mandle v ní smažíme na plechu vystlaném pečícím papírem asi 10 minut. Dáváme pozor, aby nezačali hnědnout, neboť to může ovlivnit jejich chuť.
Po třech hodinách z těsta tvarujeme kuličky asi velikosti vlašského ořechu, do každé vtlačíme jednu opražené mandli a vytvarujeme pěknou kuličku, kterou obalíme v mletém kokosu.
Vytisknout recept (PDF)
Mandle jádra 200 g
200 g
Jihočeské mléko lahodné polotučné 1,5% 1 l
1000 g
Cukr moučka
200 g
Kokos strouhaný
300 g
Bio Puding vanilkový, bez lepku 40 g
120 g
LIMKY - keksy vanilkové plněné bez lepku 150 g
100 g