Kategorie receptů
Vafle s modrým sýrem, rukolou a šunkou
Počet ingrediencí
12
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
42 g
Doba přípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup přípravy
Mouku smícháme se špetkou soli a lžičkou cukru. Ve 100 ml vlažné vody rozmícháme droždí. V mléce rozpustíme máslo. Do mouky přidáme 2 žloutky, vodu s droždím a mléko s máslem. Vše dobře promícháme a nakonec přidáme sníh z bílků a čerstvý nasekaný tymián. Necháme asi 30 minut odležet. Pečeme ve vaflovači dozlatova. Po upečení položíme na vafli kousky gorgonzoly nebo jiného sýra s modrou plísní, rukolu a kousky sušené šunky. Zakápneme javorovým sirupem nebo medem.
Vytisknout recept (PDF)Vejce
100 g
Jedlá sůl
0.5 g
Tymián čerstvý
2 g
Šunka á la Carpaccio kr. 75 g
150 g
Jihočeské máslo 82 % 250 g
50 g
Dr. Halíř trvanlivé mléko polotučné 1 l
150 g
Cukr krystal
6 g
PROMIX®-UNI - univerzální mouka bez lepku 1000 g
125 g
Rukola praná
70 g
Včelí med luční 250 g
50 g
Čerstvé pekařské droždí 42 g
8 g