Ovocný dort bez lepku
Postup přípravy
Nejdříve si připravíme korpus. 5 bílků vyšleháme do tuhého sněhu a 5 žloutků vyšleháme s cukrem (100 g) do tuhého krému. V jiné misce smícháme mouku, půl prášku do pečiva a postupně jemně vmísíme sníh a vyšlehané žloutky. Vznikne nám tak těsto, které dáme péct do vymazané a vysypané dortové formy. Korpus pečeme asi půl hodiny na 170 °C. Po vychladnutí korpus podélně rozpůlíme a promažeme ovocnou zavařeninou. Poté vrátíme korpus zpět do formy, bude se nám dál s dortem lépe pracovat.
Následně si připravíme krém. Na plotnu dáme vařit mléko, v němž rozmícháme pudingový prášek a lžíci cukru, a vaříme do zhoustnutí. Necháme vychladnout a vmícháme mascarpone. Krém dáme na korpus a poklademe ovocem a polijeme želatinou. Tu uvaříme podle návodu na sáčku. Celý dort dáme nakonec do ledničky vychladit a ztuhnout.