Kategorie receptů
Lívanečky z ovesných vloček
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
29 g
Doba přípravy
25 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Nejprve ovesné vločky rozemeleme na mouku. Pak k nim přidáme mouku a zamícháme. V dalším kroku přidáme (javorový) sirup nebo med, vejce a mléko. Vše metličkou promícháme tak, aby se všechny ingredience spojily. Nakonec na kapce oleje opékáme z obou stran lívanečky, které tvoříme na pánvi pomocí čajové lžičky. Podáváme s čerstvým ovocem dle chuti. Doporučujeme čerstvé borůvky, maliny, rybíz nebo jahody.
Vytisknout recept (PDF)Vejce
50 g
Jahody
20 g
Borůvky
20 g
Pohanková mouka hladká 250 g
40 g
1,5% UHT mléko Mlékárna Pragolaktos 0,5 l
150 g
Med květový luční 900 g
20 g
Olej slunečnicový
6 g