Kategorie receptů
Dezert s pudinkem
Počet ingrediencí
11
Počet porcí
8
Sacharidy na jednu porci
29 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Nejdříve si smícháme sypké ingredience (ovesná mouka, pohanková mouka, kakao, kypřící prášek). Následně přidáme zbylé ingredience (3 žloutky, 70 g řeckého jogurtu, med). Ze tří bílku si vyšleháme tuhý sníh a přidáme ke směsi. Dáme do formy (průměr cca 18 cm) s pečícím papírem a pečeme na 180 stupňu cca 30 minut (kontrolujeme špejlí). Vyndáme, necháme vychladnout, rozpůlíme na půl, spodní polovinu “vydlabeme”, položíme na spod banány, na ně naneseme puding, který si připravíme dle návodu (mléko, cukr) a posypeme druhou, rozdrobenou polovinou “koláče”. Dáme na noc do ledničky, aby to dostatečně ztuhlo a následující den můžeme servírovat.
Vytisknout recept (PDF)
Vejce
150 g
Jihočeské mléko trvanlivé polotučné 1,5% 1 l
500 g
Cukr krystal
30 g
Banán
300 g
Mouka pohanková nativní 400 g
60 g
Elinas jogurt řeckého typu bílý 150 g
70 g
Včelí med luční 250 g
15 g
Puding příchuť Vanilka bez lepku 38 g
38 g
Kypřící prášek do pečiva 12 g
12 g
Přírodní kakao 100 g
15 g