Kategorie receptů
Topinka s rajčetem a tuňákem
Počet ingrediencí
6
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
17 g
Doba přípravy
20 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Do misky vložíme led se studenou vodou. V hrnci zahřejeme vodu. Když začne vřít, přidáme 10 lístků bazalky, počítáme do 10, vyjmeme a uložíme do vody s ledem. Tento krok je velmi důležitý, aby se nevyplavil chlorofyl. Olej bude mít krásnou intenzivní barvu. Scedíme a rozmačkáme v olivovém oleji. Odložíme. 2 krajíce chleba osmahneme z obou stran. Rajče nakrájíme na plátky a uložíme na topinky. Přidáme tuňáka, osolíme a ochutíme bazalkovým olejem a troškou oleje z filetů.
Vytisknout recept (PDF)Rajčata
100 g
Jedlá sůl
2 g
Bazalka čerstvá
4 g
Olivový olej
20 g
Tuňák v olivovém oleji 3x80 g SUN & SEA
100 g