Kategorie receptů
Špenátové noky
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
102 g
Doba přípravy
30 minut
Postup přípravy
Špenát necháme rozmrazit, lehce připepříme a přistrouháme muškátový oříšek. Poté smícháme s vejci, moukou a vodou. Těsto necháme odležet. Natvarujeme noky a vaříme cca 4 minuty ve vroucí mírně osolené vodě. Podáváme jako přílohu nebo samostatně, např. polité olivovým olejem s osmaženým prolisovaným česnekem a sypané parmazánem.
Vytisknout recept (PDF)Špenát porcovaný hluboce zmrazený 400 g
400 g
Česnek
8 g
Vejce
100 g
Jedlá sůl
4 g
Olivový olej
10 g
Parmazán 100 g
40 g
Bezlepková mouka Nomix 500 g
550 g
Pitná voda nesycená
100 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g