Kategorie receptů
Chléb s pohankovou vlákninou
Počet ingrediencí
4
Počet porcí
10
Sacharidy na jednu porci
34 g
Doba přípravy
120 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Postup pro přípravu chleba v domácí pekárně: Na dno pečící nádoby patří tekuté suroviny – voda a olej. Do nich rozdrobte čerstvé droždí a přidejte směs na chléb. Doporučená dávka droždí ve spojení s vodou pokojové teploty se týká 2hodinových programů „gluten free“ či sprint (ETA). U ostatních pícek si musíte najít svůj způsob pečení. Vychází-li z pekárny chléb překynutý (propadlý s velkými nerovnoměrnými póry ve střídce), snižte dávku droždí nebo použijte chladnější vodu. Pokud máte opačný problém a chléb je nedokynutý s případnými prasklinami, použijte teplou vodu nebo více kvasnic.
Vytisknout recept (PDF)Směs na chléb s pohankovou vlákninou 500 g
500 g
Noli 42 g
13 g
Pitná voda nesycená
440 g