Kategorie receptů
Mrkvovo-jablečná polévka s medem
Počet ingrediencí
13
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
32 g
Doba přípravy
35 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Mrkev oškrábeme a nakrájíme na 0,5 cm plátky. Kyselejší jablko oloupeme, rozčtvrtíme a odstraníme jadřince. Poté rozkrájíme na malé kousky. Zázvor oloupeme a nakrájíme. V hrnci ohřejeme lžíci oleje a na něm podusíme mrkev, jablko a zázvor. Přidáme vodu, povaříme doměkka a pak přidáme mléko. Přimícháme podravku, povaříme a přidáme med a víno. Chleba orestujeme na pánvi s olejem a okořeníme solí a pepřem.
Vytisknout recept (PDF)Mrkev
200 g
Jedlá sůl
2 g
Zázvor čerstvý
50 g
Olivový olej
30 g
Chardonnay pozdní sběr víno polosuché bílé 0,75 l
100 g
Jihočeské mléko lahodné polotučné 1,5% 1 l
1000 g
Pitná voda nesycená
500 g
Pepř černý mletý 20 g
4 g
Jíška světlá bez lepku 250 g
15 g
Podravka natur přísada do jídel 150 g
7 g
Semínkový chléb bílý trvanlivý bez lepku KB 280 g
50 g
Včelí med smíšený luční 250 g
10 g