Čočková polévka s jogurtem
Postup přípravy
Rýži vaříme ve vroucí vodě 5 minut, pak přidáme čočku a společně vaříme dalších 15–17 minut doměkka. Scedíme a odložíme.
V hrnci přivedeme k varu vývar spolu s cibulí nakrájené najemno a drceným česnekem. V míse prošleháme jogurt a vejce, pak přidáme rozmíchanou mouku a trochu horkého vývaru a dobře promícháme. Ztlumíme oheň a za stálého šlehání vmícháme jogurtovou směs. Mícháme 1–2 minuty, polévka se už nesmí vařit! Osolíme podle chuti.
V kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme sušenou mátu a chilli papričku a zahřívejte 2–3 minuty dozlatova. Přidáme strouhanou citronovou kůru a vymačkanou šťávu, dosolíme.
Rýži s čočkou rozdělíme do misek, zalijeme polévkou a pokapeme ochuceným máslem. Posypeme nakrájenou petrželkou a jarní cibulkou.
Vytisknout recept (PDF)