Kategorie receptů
Ajoblanco
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
21 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Oloupeme česnek a odstraníme tvrdé konce. Do misky nadrobíme chléb z předešlého dne bez kůrky a zalijeme studenou vodou. Do mixéru dáme česnek, loupané mandle, chléb s vodou, 20 ml vinného octa a sůl. Rozmixujeme do jemné textury. Přidáme olivový olej a rozmixujeme do krému. Pokud je třeba, osolíme. Necháme odstát v ledničce 2 hodiny. Rozdělíme do misek a přidáme kousky tuňáka, hrozny a polijeme extra panenským olivovým olejem.
Vytisknout recept (PDF)Česnek
3 g
Ocet Balsamico
10 g
Mandle jádra 200 g
200 g
Tuňák v olivovém oleji 3x80 g SUN & SEA
175 g
Pitná voda nesycená
500 g
Hrozny bílé
100 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
3 g