Mexická ciabatta s dipem
Postup přípravy
Červenou cibuli a stroužek česneku oloupeme, 1. cibuli a česnek nakrájíme na kostičky a 2. cibuli nakrájíme na malá kolečka. Na olivovém oleji opečeme mleté maso, na kostičky nakrájenou cibuli a česnek, přidáme nakrájená rajčata, ochutíme chilli a skořicí a poté 5 minut podusíme. Dochutíme solí, rozetřeme do krémova a podáváme jako teplý dip k hranolkům. 1/2 papriky omyjeme, překrojíme na poloviny, zbavíme semínek a nakrájíme na malé kostičky. Kukuřici scedíme. Avokádo oloupeme, překrojíme na polovinu, vyndáme pecku, nakrájíme na plátky a pokapeme limetkovou šťávou. Koriandr omyjeme, osušíme a otrháme lístky ze stonků. Fazolový krém ochutíme chilli, solí a koriandrem, poté přidáme papriku, sýr a kukuřici. Ugrilujeme nebo opečeme plátky kukuřičné ciabatty a položíme na ně fazolovou směs. Zakryjeme 4 plátky avokáda, položíme na ně druhou část ciabatty fazolovou vrstvou dolů a prořízneme šikmo na polovinu. Podáváme s hranolky a masovým nebo rajčatovým dipem.
Vytisknout recept (PDF)