Kategorie receptů
Tvarohový koláč s hruškou
Počet ingrediencí
9
Počet porcí
9
Sacharidy na jednu porci
37 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Změklé máslo propracujeme s ostatními surovinami (mouka, cukr, vanilkový cukr, vejce a špetka soli) v pevné těsto a necháme ho 30 minut odležet v chladu. Těsto rozválíme na velikost koláčové formy, kterou jím vyložíme. Dno propícháme vidličkou, aby se nám při pečení nezvedlo. Koláč potřeme tvarohovou náplní (tvaroh, 2 vejce, vanilkový cukr, citrónová kůra a šťáva z jednoho citrónu) a poklademe očistěnou a nakrájenou hruškou. Pečeme při 170 stupních cca 35 minut. Po upečení pocukrujeme.
Vytisknout recept (PDF)Jedlá sůl
1 g
Citróny
40 g
Hrušky zelené
300 g
Bezlepková mouka Nomix 500 g
250 g
Jihočeské máslo 82 % 250 g
125 g
Vanilkový cukr Dia 40 g
40 g
Cukr moučka
50 g
Milkin tvaroh jemný 250 g
250 g