Kategorie receptů
Andělské řezy
Počet ingrediencí
13
Počet porcí
15
Sacharidy na jednu porci
33 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Žloutky (5) vyšleháme s cukrem. Pak přidáme mouku, prášek do pečiva, olej, vodu a nakonec tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem. Do hrnce nalijeme 750 ml mléka, přidáme cukr a přivedeme k varu. Pudinkový prášek rozmícháme ve zbylém mléce a nalijeme do horkého mléka. Vaříme do zhoustnutí. Hotový pudink nalijeme na těsto a dáme péct do předem vyhřáté trouby do růžova. Zakysané smetany smícháme s cukrem (20 g) a nalijeme na upečený ještě teplý moučník. Posypeme kakaem a skořicí. Necháme ztuhnout v lednici.
Vytisknout recept (PDF)Vejce
250 g
Kakaový prášek
10 g
Bezlepková mouka Nomix 500 g
200 g
Kysaná smetana 15% 180 g
415 g
Pitná voda nesycená
100 g
Dr. Halíř trvanlivé mléko polotučné 1 l
1000 g
Cukr krystal
15 g
Vanilkový cukr Dia 40 g
40 g
Cukr moučka
220 g
Skořice mletá 40 g
7 g
Bio Puding vanilkový, bez lepku 40 g
80 g
Olej slunečnicový
100 g