Tiramisu bez lepku
Postup přípravy
Do hrnce dáme smetanu, mléko, cukr (75 g) a necháme vařit. V misce vyšleháme 1 celé vejce s jedním žloutkem a přidáme do hrnce. Promícháme a pár minut povaříme. Do misky dáme mascarpone a přidáme vychlazenou smetanovou směs.
Do studené vody vložíme želatinový plátek a necháme hydratovat. Nebo použijeme sypkou želatínu podle návodu. Pak přidáme do misky. Směs necháme odležet v chladničce přes noc. Želatinový plát hydratujeme studenou vodou.
Do směsi přidáme scezenou želatinu a necháme 24 hodin odležet v chladničce. Vyjměme z chladničky a směs ještě prošleháme. K servírování můžete použít lžíci nebo cukrářskou špičku.
Kávu zalijeme 100 ml vody, zamícháme a necháme vyystydnout. Sušenky Gullón Digestive namočíme do směsi z kávy, 20 g cukru a amaretta (10 ml) a v servírovací sklenici střídáme vrstvy sušenek a krému. Nakonec posypeme kakaem a ozdobíme sušenkou Gullón s kousky čokolády.
Vytisknout recept (PDF)