Kategorie receptů
Kapustníky
Počet ingrediencí
9
Počet porcí
8
Sacharidy na jednu porci
35 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Nastouhanou a okořeněnou kapustu dusíme na 100 ml oleji za stálého míchání cca 25 minut. Necháme ji vychladnout. Z vlažného mléka, cukru a droždí připravíme kvásek, který necháme 10 minut odstát. V misce smícháme mouku, sůl, olej, vejce a kvásek. Mixérem vypracujeme těsto, které necháme pod fólií kynout 1 hodinu. Těsto rozdělíme na 8 částí a z každého těsta ručně vyrobíme kolečka na které vložíme kapustu. Těsto uzavřeme, urobíme kouli a každou kouli stlačíme rukou na placku asi 2cm vysokou. Popícháme vidličkou a pod fólií necháme kynout 45 minut. Naolejujeme plech i kapustníky a dáme péct na 200°C 30 minut. Upečené kapustníky opět potřeme olejem.
Vytisknout recept (PDF)Kapusta biela
100 g
Vejce
50 g
Jedlá sůl
5 g
Jihočeské mléko lahodné polotučné 1,5% 1 l
250 g
Cukr krystal
5 g
Grilovací koření 40 g
8 g
Univerzální směs bez lepku 550 g
300 g
Olej slunečnicový
100 g