Celérové gnocchi
Postup přípravy
Troubu rozehřejeme na teplotu 180°C. Očištěný celer nakrájíme na kusy a dáme do pekáče. Zakapeme olejem a pečeme 30 minut. Mezitím uvaříme brambory ve slupce a slijeme je. Oloupeme je a mírně zchladlé nastrouháme. Osolíme a opepříme. Přidáme vychladlý a nastrouhaný pečený celer. Přimícháme parmazán s moukou a vejcem a na pomoučněné pracovní ploše vypracujeme měkké, nelepivé těsto.
Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Těsto rozdělíme na 4 části a z každé vyválímena prst silný váleček. Nakrájíme jej na centimetrové kousky a ty nasypeme do vroucí vody. Vaříme 2 až 3 minuty, dokud nevyplavou na hladinu. Hotové gnocchi slijeme.
Nasypeme je do pánve s rozehřátým máslem. Orestujeme dozlatova, přidáme omytý a osušený špenát a necháme zavadnout. Rozdělíme na talíře, posypeme rozdrobeným sýrem a nasucho orestovanými ořechy.
Vytisknout recept (PDF)