Kategorie receptů
Bavorský čočkový eintopf
Počet ingrediencí
15
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
50 g
Doba přípravy
40 minut
Postup přípravy
Čočku necháme namočit přes noc. Nabobtnalou čočku přecedíme a vrátíme zpátky do hrnce, zalijeme zeleninovým vývarem a půl hodiny vaříme. Přidáme nakrájenou zeleninu – brambory, mrkev, celer, cibuli, pórek a kapustu. Necháme vařit 20 minut na středním plameni, až zelenina změkne. Poté dochutíme solí a pepřem, přidáme špetku strouhaného muškátového oříšku a rozmíchanou hořčici.
Trampské cigáro nebo jinou klobásu nakrájíme na kolečka, přesuneme k polévce a ještě 5 minut necháme prohřát. Podáváme posypané nasekanou petrželkou.
Brambory
100 g
Cibule volná
40 g
Mrkev
50 g
Pórek
80 g
Kapusta biela
100 g
Jedlá sůl
4 g
Petrželová nať
4 g
Celer řapíkatý
50 g
Pitná voda nesycená
1000 g
Hořčice plnotučná 100 g
10 g
Balaton klobása 280 g
200 g
Čočka velkozrnná 5 kg
350 g
Pepř černý mletý 20 g
3 g
Bez lepku Zeleninový bujón 56 g
10 g